Bredase inbreng kwalificaties

25 June 2017 |

Bredase inbreng in kwalificatie weekend Breda Future+.

Tijdens het eerste weekend op Breda Future+ worden de kwalificaties afgewerkt. Verschillende talenten proberen hun plekje in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Hiervoor moeten zij wel eerst 3 wedstrijden weten te winnen. Ook dit jaar kwamen er een aantal Bredanaars in actie. Benieuwd naar hun verrichtingen? 

Jongste deelnemer en speler van tennisvereniging B.L.T.V. Max van Nunen kon het in de eerste ronde niet bolwerken tegen Nick Broekhof. Uitslag 6-1 6-4. Maar desalniettemin is Max een mooie ervaring op het center court rijker.

Amerikaganger Maico Egbers kwam in zijn eerste-ronde-partij een bekende tegen. Een teamgenoot van zijn team in Amerika was ook naar Nederland afgereisd om de kwalificaties te spelen en de loting bepaalde dat zij uitgerekend tegen elkaar uitkwamen. Maico wist deze partij naar zich toe te trekken met 6-1 6-2. In de 2e kwalificatieronde kwam hij een tegenstander van een groter formaat tegen en moest hij het helaas afleggen 1-6 0-6.

Last but not least, Julian Prins. Vorige jaar wist hij zich al door de kwalificaties in het hoofdtoernooi te slaan en ook nu is Julian goed op weg. Wist hij zijn eerste ronde partij van Venkat met 6-2 6-4 te winnen ook in de 2e ronde kwam de Bredanaar goed voor de dag. Tegen de op papier sterkere Amerikaan Kody Pearson nummer 1363 van de wereld. Na het verlies van de eerste set en een achterstand in de 2e van 3-0 rechte Julian zijn rug en wist zich terug te knokken in de wedstrijd. De 2e set ging, na een winst van 6 games op rij, met 6-3 naar Julian. Hij trok deze lijn door en wist de 2e set met 6-2 naar zich toe te trekken.