geduld werd beloond

28 June 2017 |

Geduld werd beloond

We hadden uiteraard liever vanaf 13.00 uur, volgens schema de potten de baan op gedaan, maar het werd wachten. Overdag een potje kaarten, waarbij de winnaars wellicht met een beter gevoel de baan op konden. Dit gebeurde uiteindelijk rond 17.00 uur. Het geduld werd beloond. Niels Lootsma had zijn handen vol aan de Zweed Fred Simonsson maar wist de wedstrijd uiteindelijk in zijn voordeel te beslechten, 6-4 7-5. In een Nederlands onderonsje wist wildcard Jesse Timmermans met 6-3 6-4 qualifier Bart van den Berg uit te schakelen. 

De als tweede geplaatste Portugees Goncalo Oliveira deed zijn plaatsing eer aan. Hij versloeg Raphael Baltensperger die een dag eerder nog te sterk was voor Thiemo de Bakker in drie sets, 6-4 1-6 6-0. Dit was niet het enige wapenfeit van Oliveira. Ook in de dubbel, waarbij de nodige oh’s en ah’s van de tribune rolden, wisten Oliveira en dubbelpartner Grigoriu, Nederlanders Bart Stevens en Mats Hermans met 6-4 6-2 uit het toernooi te kegelen. Oliveira begint een echte publiekslieveling te worden.

De aanwezige toeschouwers kregen nog meer spektakel voorgeschoteld. In een ware marathon partij tussen Tim van Terheijden en Jelle Sels was het uiteindelijk Jelle die laat in de derde set aan het langste eind trok. Eindstand 3-6 6-3 7-5. Op naar morgen, het begint steeds spannender te worden.